MARKETINGMIX

Combinatie van marketinginstrumenten
Download PDF

De marketingmix is een combinatie van van verschillende marketinginstrumenten. De inrichting van de marketingmix kun je doen aan de hand van de 4 P’s van Philip Kotler; Product, Prijs, Plaats en Promotie.

Strategy requires thought; tactics require observation

Max Euwe

Wereldkampioen schaken 1935 tot 1937

4C’s

Ook kun je de 4C’s gebruiken; Core benefits, Cost to satisfy, Convenience to buy en Communication. Deze 4C’s hebben een meer klantgerichte benadering, waarbij je uitgaat van het gezichtsveld van de klant in plaats van de organisatie. Gebruik in dit hoofdstuk je creativiteit. Jij weet in dit stadium van het strategisch marketingplan hoe en waar de klant te vinden is en hoe je zijn aandacht wint. Denk buiten de box en durf onconventionele paden te bewandelen.

Jerome Knoot Strategischmarketingplan.com

Jerome Knoot

Marketing strateeg en ondernemer

Marketing toegankelijk voor iedereen" dat is mijn doel. Het Marketing Kennisplein vervult hierin de belangrijkste rol. Met e-learnings en slimme hulpmiddelen is jouw commerciële ambitie binnen handbereik. Bekijk het Marketing Kennisplein →

2 Reacties

 1. margreet van der harst

  Ik ben bezig met mijn adviesrapport:
  Hoe zetten de steden in de randstad ‘ Events’ in in citymarketing

  Weet u voor mij 3 modellen van citymarketing die ik kan gebruiken.

  Ik heb al marketingmix maar vind het wel lastig om uitleg te geven aan de 7 P’s wat dat is bij de citymarketing

  Antwoord
  • Jerome Knoot

   Hoi Margreet, ik ken geen specifieke marketingmodellen voor citymarketing. Ik wil je adviseren om na te gaan welke onderdelen van de marketingmix relevant zijn voor jouw marketingadvies en deze uit te werken. Wanneer jij kunt beargumenteren waarom bepaalde P’s minder of meer relevant zijn voor citymarketing kun je deze in mijn ogen bijvoegen of weglaten om de efficiëntie van je advies te waarborgen.

   Antwoord

Een reactie versturen

You have to agree to the comment policy.

Jouw marketingplan in 7 stappen

Jouw marketingplan in 7 stappen

Met deze gratis PDF...

Dankjewel, in goede orde ontvangen!

Share This