SEO expert worden?

Bereik de top in Google met de méést complete SEO opleiding van Nederland en België...
Laat zien

80+ video's in 7 complete cursussen

Online en in je eigen tempo te volgen

2017-proof SEO technieken

Direct meer bezoekers met praktische tips & tools

Verdien je SEO certificaat op HBO-niveau

Compleet en actueel

Gedurende deze online opleiding zul je leren hoe je website inhoud kunt optimaliseren voor een optimaal resultaat in de zoekmachines. Je leert de theorie achter Google’s zoekmachine algoritme; maar bouwt ondertussen ook aan praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in een carrière als internet- of informatie marketeer of content ontwikkelaar.

“De SEO opleiding van Seph en Jerome is enorm waardevol. Naast een diepgaand inzicht in het algoritme van Google, kun je met concrete actiepunten voor verbetering van je website aan de slag.”

★ ★ ★ ★ ★

Maaike Koolhoven

Internet ondernemer, Wijzeroverdebasisschool.nl

“Super goede en complete opleiding. Iedereen die werkt in online zou deze moeten volgen!”

★ ★ ★ ★ ★

Peter Viveen

Internet ondernemer, Verbouwkosten.nl

Vergroot je competentie en bereik de top in Google!

Help klanten en collega’s als gediplomeerd SEO expert.

Proefcursus: niet goed geld terug

SEO proefcursus

1 online SEO cursus om te proberen
79/incl. BTW
  • Volledige toegang tot de SEO cursus: Op de website zelf (onderdeel van de Premium SEO opleiding)
  • Leer in je eigen tempo hoe je je eigen website kunt gaan verbeteren

Start vandaag met de méést complete SEO opleiding van Nederland en België.

Cursus 1 - Terugblik en vooruitzicht

Leer hoe zoekmachines werken, hoe de onstuimige SEO wereld afgelopen jaren veranderd is en wat je in de toekomst kunt verwachten. Aan de hand van de belangrijkste SEO strategieën en tactieken leer je om meer zoekverkeer naar een specifieke, of meerdere, websites te leiden. Ook leer je welke tactieken niet (meer) werken en tot straffen van de zoekmachines kunnen leiden. Gedurende de cursus leer je jezelf ook te positioneren voor een succesvolle carrière in SEO.

Cursus 2 - Op de website zelf

In deze cursus wordt een belangrijk gedeelte van het algoritme van de zoekmachines in kaart gebracht en getoond hoe deze het zoekverkeer van een website direct beïnvloed. Hierop aansluitend leer je de kernelementen van een effectieve SEO strategie, zoals het selecteren van de juiste zoekwoorden en het doen van zoekwoordonderzoek; consumentenpsychologie en zoekgedrag; en hoe je een on-page analyse uitvoert om kansen te ontdekken om de vindbaarheid van een website te verbeteren.

Cursus 3 - Buiten de website om

In deze cursus leer je hoe het ecosysteem van andere websites en sociale media ingezet kan worden om het zoekverkeer naar een website uit te bouwen. Het wordt duidelijk waarom het zo belangrijk is om hierin 2016-proof tactieken aan te houden, om straffen van de zoekmachines te voorkomen. Ook leer je content marketing en social media te integreren in je SEO strategie en hoe je met beïnvloeders in jouw markt de autoriteit van een website kunt vergroten.

Cursus 4 - Rapporteren aan klanten en collega's

In deze cursus leer je wat de onmisbare ‘metrics that matter’ zijn in de SEO rapportage, hoe je deze kunt vergaren, analyseren en interpreteren en vervolgens naar je naar klanten, collega’s of werkgevers kunt communiceren. Je leert de verwachtingen van alle belanghebbenden te managen, effectieve rapportage te automatiseren en de ruimte voor verbetering te prioriteren.

Cursus 5 - Je webbouwer aansturen

Deze cursus richt zich op de technische aspecten die uitmaken voor de vindbaarheid van een website, uitgelegd op een manier die begrijpbaar is voor de leek. Je leert hoe zaken als laadtijd, responsiveness, SSL, caching, Gzip, schema.org en W3C de gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid van een website beïnvloeden. Ook zullen de voordelen van het werken met een VPS en CDN duidelijk worden, alsmede het belang van database management.

Eindproef - SEO certificaat op HBO-niveau

Aan het einde van de SEO opleiding kun je je kennis testen door het sluitstuk project waarin je al je zoekmachine optimalisatie vaardigheden kunt toepassen in de vorm van uitgebreide SEO audit van een bestaande website.

Als deze audit naar behoren gedaan is, ontvang je een certificaat op HBO-niveau van MarketingBright® die je rechtstreeks naar je LinkedIn-profiel kunt uploaden om je expertise kracht bij te zetten.

“Verrassend veelzijdig en leerzaam. Er zijn zaken voorbij gekomen waar weinig mensen zoveel verstand van hebben.”

★ ★ ★ ★ ★

Alexander van Aken

Marketeer, Creaktor

“Voor mij was SEO een verzameling puzzelstukken waar ik het geheel nog niet terug kon vinden. Deze opleiding heeft mij geholpen de stukjes op zijn plaats te doen vallen. Daarnaast zit deze opleiding boordevol praktische tips en handvatten.”

★ ★ ★ ★ ★

Emile Bons

Programmeur, Malvee

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat ga ik precies leren?

Je gaat alle facetten van SEO leren die nodig zijn bij het succesvol optimaliseren van sites en webshops voor een lange termijn resultaat in de zoekresultaten van Google. Seph en Jerome, de makers van deze SEO opleiding hebben gezamenlijk meer dan 15 jaar ervaring in het SEO vak en leren je wat wél en niet werkt anno 2017.

Onze ervaring is in de SEO opleiding gecombineerd met een meta-analyse van case-studies en informatie van vooraanstaande internationale SEO-specialisten. Dit hebben we gedaan om met zekerheid de meest complete SEO opleiding van Nederland en België aan te kunnen bieden.

Wat is het SEO certificaat op HBO-niveau?

De SEO opleiding is op HBO kennisniveau ingericht. Je hebt geen opleiding en kennis nodig om met deze opleiding te beginnen.

Dit houdt niet in dat je een HBO-bachelor graad krijgt, maar je kunt met het certificaat wel aantonen dat je op HBO-niveau kunt denken en handelen wat betreft SEO.

Wat is het sluitstuk project?

Het sluitstuk project is de definitieve toetsing van jouw SEO kennis. Nadat je de SEO opleiding hebt doorlopen kun je ervoor kiezen om jouw opgedane expertise te onderwerpen aan dit examen project.

Wanneer je het sluitstuk project met een voldoende afrond zul je het SEO diploma ontvangen. Je hebt een jaar de tijd om het sluitstuk project succesvol af te ronden. In dat jaar kun je zo vaak deelnemen als je wilt.

Wie zijn de makers van deze opleiding?

Seph Fontane Pennock en Jerome Knoot zijn samen verantwoordelijk voor 122.206 unieke bezoekers per maand met verschillende online platformen. 80,54% van al deze bezoekers komen uit gratis organisch zoekverkeer in Google.

Seph Fontane Pennock is een SEO-specialist en auteur van het boek ‘Lean Website’. Met meer dan 13 jaar ervaring in digitale marketing helpt hij MKB’ers in Europa om het maximale uit hun online strategie te halen. Zoekmachine optimalisatie speelt daar volgens hem een cruciale rol in, hetgeen hij laat zien met zijn eigen platform PositivePsychologyProgram.com.

Jerome Knoot is een doorgewinterd online marketeer, initiatiefnemer StrategischMarketingPlan.com en diens Engelstalige dochter-website MarketingBright.com. Zijn specialiteit is het aantrekken van grote getallen organisch zoekverkeer door zijn doelgroep te voorzien van hoge kwaliteit content en hen met informatieproducten verder te helpen bij hun professionele marketing-uitdagingen.

Waarom deze SEO opleiding?

Het klopt dat er al veel informatie over zoekmachine optimalisatie online beschikbaar is. Informatie is echter niet het probleem. De uitdaging is om deze te prioriteren, onderscheid te maken tussen goede en slechte bronnen en te bepalen welke SEO-technieken anno 2017 wel en niet meer werken.

Met deze SEO opleiding ben je van succes verzekerd omdat deze gebaseerd is op de technieken van gevestigde websites die bewezen hebben veel verkeer uit Google aan te trekken. SEO is een praktijk sport.

Hoe kan ik de online SEO opleiding volgen?

Om de online SEO opleiding te volgen log je in op de leeromgeving. Je ontvangt direct na het afronden van je bestelling je gebruikersnaam en wachtwoord per email.

Vervolgens kun je in je eigen tempo de SEO opleiding doorlopen. Zodra je er klaar voor bent, kun je beginnen aan het optionele sluitstuk project om jouw kennis te toetsen.

Krijg ik meteen toegang?

Ja. Zodra je je bestelling hebt afgerond ontvang je binnen enkele seconden jouw gegevens voor de leeromgeving. Je gebruikersnaam en wachtwoord worden veilig per email afgeleverd.

Ook kun je in de email de link vinden om in te loggen. Je kunt dus direct aan de slag!

Wat wil je weten over de SEO opleiding?

Neem contact op met ons via +31 (0) 85 002 0018 of gebruik het formulier hieronder: