GANTT CHART

Plannen van marketing operatie

 

Download PDF

De Gantt Chart vind zijn oorsprong in de bouwkunde. Het wordt onder andere gebruikt om grote bouwprojecten te plannen. Daarnaast is het model ook uiterst geschikt om de planning van het marketingprogramma schematisch weer te geven. Zo kunnen de betrokken partijen geïnstrueerd worden over het uit te voeren marketingprogramma.

Gantt chart maken

Henry Laurence Gantt ontwikkelde de Gantt-grafiek rond 1910. In zijn werk als werktuigkundig ingenieur, management consultant en bedrijfsadviseur werd de Gantt-grafiek gebruikt als een visueel hulpmiddel om de planning en voortgang van een project te laten zien. In die tijd werd dit gezien als een opzienbarende innovatie. De Gantt-grafiek werd onder andere gebruikt bij grote bouwprojecten als de Hoover Dam in 1931 en het interstate highway-netwerk in 1956.

Een Gantt-grafiek bestaat uit een aantal rijen die ieder een module of taak binnen het project vertegenwoordigen. De hoofd of cluster modules staan bovenaan. Op de horizontale as staat de tijd die nodig is voor het totale project.

Gantt chart snel en gemakkelijk samenstellen

Per project wordt middels een tijdbalk aangegeven welke tijd per module nodig is. De staafdiagram geeft de mogelijkheid om werkzaamheden in te plannen die afhankelijk van elkaar zijn. Tot heden is er geen betere techniek gevonden om projecten te plannen.

Jerome Knoot Strategischmarketingplan.com

Jerome Knoot

Marketing strateeg en ondernemer

Marketing toegankelijk voor iedereen" dat is mijn doel. Het Marketing Kennisplein vervult hierin de belangrijkste rol. Met e-learnings en slimme hulpmiddelen is jouw commerciële ambitie binnen handbereik. Bekijk Marketingbright Academy

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw marketingplan in 7 stappen

Jouw marketingplan in 7 stappen

Met deze gratis PDF...

Controleer je email inbox!

Share This