KOSTEN BATEN ANALYSE

Wat gaan marketing investeringen opleveren

 

Download PDF

Een volledig strategische marketingplan bevat een Kosten-batenanalyse. In deze analyse ga je na welke investeringen gemaakt moeten worden en wat deze gaan opleveren.

Marketing investeringen

In de meeste gevallen zullen de baten hoger zijn dan de kosten die gemaakt moeten worden. De investeringen leveren in dat geval geld op. Echter kan het ook zo zijn dat de investeringen een verhoging van waarde als doel heeft. Zo heeft een brandplan bijvoorbeeld de intentie om de merkwaarde te verhogen. Je kunt in dat geval de waardeverhoging als baat beschouwen.

Kosten baten analyse snel en gemakkelijk samenstellen

Een investering kan over langere tijd geld opbrengen. Het is aan te raden om bij het bepalen van de baten de doelstellingen van je marketingplan aan te houden. Spreek je in je plan over een termijn van 5 jaar waarin de doelstellingen gehaald moeten worden, houd deze dan aan in je Kosten-batenanalyse.

Jerome Knoot Strategischmarketingplan.com

Jerome Knoot

Marketing strateeg en ondernemer

Marketing toegankelijk voor iedereen" dat is mijn doel. Het Marketing Kennisplein vervult hierin de belangrijkste rol. Met e-learnings en slimme hulpmiddelen is jouw commerciële ambitie binnen handbereik. Bekijk Marketingbright Academy

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw marketingplan in 7 stappen

Jouw marketingplan in 7 stappen

Met deze gratis PDF...

Controleer je email inbox!

Share This