MARKETINGSTRATEGIE TACTIEK EN OPERATIE

Video: Vuistregel van de 3 beslissingsniveau's

Visie en missie zijn de voedingsbodem voor jouw marketingstrategie. Het marketingplan structureert en rangschikt jouw marketingstrategie uiteindelijk tot een actieplan waarin alle marketing-activiteiten concreet geformuleerd staan.

Om vanuit visie en missie toe te werken naar een marketing actieplan zijn er verschillende fasen in het marketingplan te onderscheiden, namelijk;

  1. marketing onderzoek
  2. marketing strategie
  3. marketing tactiek
  4. marketing operatie

Video transscript

Om het verschil tussen marketingstrategie, marketing tactiek en marketing operatie goed te onthouden, is er één vuistregel die je kunt gebruiken.

Marketingstrategie is lange termijn, vijf jaar of langer.

Marketing tactiek is midden lange termijn, twee tot vijf jaar.

Marketing operatie is korte termijn. Kun je samenvatten in een marketing jaarplan bijvoorbeeld. De hoofdvraag is dan ook; Welke activiteiten ga je het komende jaar ontplooien?

Dit is een vuistregel, dus uitzonderingen daar gelaten. Maar dat is in ieder geval de regel die ik altijd in mijn achterhoofd heb.

Jouw marketingplan snel en gemakkelijk samenstellen

Hoe pak jij dit aan?

Hanteer jij ook deze vuistregel of heb je een andere verdeling? Ik hoor graag je ervaringen in het reactieveld hieronder!

Jerome Knoot Strategischmarketingplan.com

Jerome Knoot

Marketing strateeg en ondernemer

Marketing toegankelijk voor iedereen" dat is mijn doel. Het Marketing Kennisplein vervult hierin de belangrijkste rol. Met e-learnings en slimme hulpmiddelen is jouw commerciële ambitie binnen handbereik. Bekijk Marketingbright Academy

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This