MARKETING AUDIT

Marketing activiteiten onder de loep
Download PDF

Ook hier geeft de voorlopige probleemstelling sturing aan de invulling van je marketing analyse. Onderbouw uiteraard je keuzes.Overweeg welke relevante deelgebieden diepgaand te onderzoeken in relatie met je voorlopige probleemstelling.

Marketing audit uitvoeren

Ga na hoe het marketing en sales apparaat binnen je organisatie functioneert. Analyseer onder andere de volgende punten:

Indien je in stap 1 – in en aanleiding het Business domain van Abell & Hammond al hebt gebruikt, moet je de overweging maken of deze in je interne analyse, waarde toevoegt aan je strategisch marketingplan. Je bent vrij, mits goed onderbouwd, het Business domain van Abell & Hammond in de in en aanleiding te gebruiken of in je interne analyse. De portfolio analyse kan gezien worden als een vereiste binnen het strategisch marketingplan. In vrijwel alle gevallen dien je onderzoek uit te voeren naar je portfolio. Dit kun je bijvoorbeeld doen met het BCG matrix of MaBa analyse.

Jouw marketingplan snel en gemakkelijk samenstellen

Jerome Knoot Strategischmarketingplan.com

Jerome Knoot

Marketing strateeg en ondernemer

Marketing toegankelijk voor iedereen" dat is mijn doel. Het Marketing Kennisplein vervult hierin de belangrijkste rol. Met e-learnings en slimme hulpmiddelen is jouw commerciële ambitie binnen handbereik. Bekijk Marketingbright Academy

4 Reacties

 1. Teunis

  Hallo Jerome,

  Wanneer het schrijven van het strategisch marketingplan een nieuw product betreft, hoe kan er dan het best invulling worden gegeven aan de marketing audit?

  Groeten,

  Antwoord
  • Jerome Knoot

   Hoi Teunis, de marketing audit is een waardering van de marketing capaciteiten binnen de organisatie. In jouw geval wil je weten hoeveel marketing capaciteit de organisatie in kan zetten voor de exploitatie van het nieuwe product. Succes!

   Antwoord
   • Teunis

    Hallo Jerome, zou het dan nog steeds van toepassing zijn om een marketing mix te gebruiken? Of welke modellen zou u mij dan aanraden?

    Antwoord
    • Jerome Knoot

     Tijdens de marketing audit maak je een analyse van de bestaande marketingmix.

     Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw marketingplan in 7 stappen

Jouw marketingplan in 7 stappen

Met deze gratis PDF...

Controleer je email inbox!

Share This