BREADCRUMBS

Optimaliseer de indexatie en navigatie van je site met breadcrumbs

Breadcrumbs, breadcrumb-spoor of broodkruimelspoor zijn een belangrijk onderdeel van SEO. Niet alleen de bezoeker van je website kan makkelijk navigeren binnen de website, ook verbeterd een breadcrumb-spoor Google’s indexatie van je website.

Wat is een breadcrumb-spoor?

Het breadcrumb-spoor is een serie van links die de hiërarchie en samenhang van verschillende webpagina’s laat zien. Breadcrumbs zijn vaak boven de vouw van de pagina weergegeven waarmee de bezoeker in één oogopslag kan zien waar in de website hij of zij zich bevindt.

Voorbeeld van een breadcrumb-spoor

Hieronder zie je een voorbeeld van een breadcrumb-spoor.

Home » Marketingmodellen » Vijf krachten model Porter

In één oogopslag kan de bezoeker zien dat hij of zij zich op de pagina over het ‘Vijf krachten model’ bevindt. Ook is eenvoudig te zien dat er een ‘ouder’ pagina bestaat met marketingmodellen.

SEO voordelen van breadcrumbs

Breadcrumbs bieden niet alleen gemak voor de bezoeker maar ook SEO voordelen. Doordat de breadcrumbs uit interne links bestaan, gebruiken zoekmachines deze om de structuur van de website te achterhalen. Websites met goede breadcrumbs worden sneller geïndexeerd en de pagina’s ontvangen SEO waarde voor de interne links. Bovendien zijn breadcrumbs soms in de Search Engine Result Pages (SERP) van Google zichtbaar. Dit kan weer extra clicks vanuit Google betekenen.

Parent-child hiërarchie

De parent-child hiërarchie is de benaming voor de samenhang van webpagina’s. Google kan met zijn slimme algoritme deze hiërarchie begrijpen waarmee jouw website beloond kan worden met een hogere waardering.

Mitch Eelants Strategischmarketingplan.com

Mitch Eelants

Online marketing en marketingmodellen

Mitch Eelants begon zijn online avontuur met MarketingModellen.com. Hij wist grote hoeveelheden zoekverkeer te werven met zoekmachine optimalisatie. Nu specialiseert hij zichzelf in marketing analytics en neuromarketing. Plaats een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This