ZOEKWOORDEN ONDERZOEK

Welke zoekwoorden zijn interessant voor jouw SEO?

Zoekwoorden vormen de basis voor jouw SEO strategie. Bepaal welke zoekwoord combinaties voor jouw SEO relevant zijn. Er zijn verschillende hulpmiddelen voor het inzichtelijk krijgen van interessante zoekwoord combinaties.

Wat is zoekwoorden onderzoek?

Een zoekwoorden onderzoek zijn de activiteiten die een SEO specialist uitvoert om te achterhalen welke zoekwoorden relevant zijn voor een SEO strategie. De resultaten van het zoekwoorden onderzoek kunnen verwerkt worden in web content om vindbaarheid te verbeteren.

Tools voor zoekwoorden onderzoek

Google heeft drie gratis hulpmiddelen die helpen met je zoekwoordonderzoek, namelijk: Google Adwords Zoekwoordplanner, Google Trends en Google Suggest. Google Suggest is inzichtelijk te krijgen met Yoast Suggest. Maak hier gebruik van als je goede SEO content wilt schrijven.

Google Adwords Zoekwoordplanner

Google Adwords Zoekwoordplanner helpt je bepalen welke zoekwoord combinaties voor jou het meest interessant zijn. Het is voornamelijk een hulpmiddel voor het opzetten van een Google Adwords campagne, maar de zoekwoordplanner is ook ideaal voor het in kaart brengen van zoektermen en relevante zoekwoord ideeën.

De zoekwoordplanner van Google biedt onder anderen inzicht in trends in het zoekvolume, de gemiddelde hoeveelheid maandelijkse zoekopdrachten en het concurrentieniveau van zoekwoorden. In het onderstaande voorbeeld zie je een beknopte weergave van wat voor informatie Google Adwords Zoekwoordplanner weergeeft wanneer je de zoekterm WordPress SEO invoert.

Google Trends

Met behulp van Google Trends kun je dieper ingaan op trends in het zoekvolume. Google Trends biedt inzicht in de interesse in de loop der tijd van een zoekterm. Met Google Trends beschik je over de mogelijkheid om te kijken naar het grotere geheel in plaats van slechts maandelijkse zoekopdrachten. Zo kun je beter lange termijn doelstellingen voor je keywords vaststellen en rekening houding met seizoengebonden keywords. In het onderstaande voorbeeld zie je een grafiek die Google Trends weergeeft wanneer je de zoekterm WordPress SEO invoert.

Google Suggest

Google Suggest ook wel Google Autocomplete genoemd, is een onderdeel van de dienst van de zoekmachine. Het betreft de zoekbalk van Google. Wanneer je een zoekterm in de zoekbalk van Google invoert, voorspelt Google Suggest mogelijke zoektermen.

Dit zijn zoekwoorden die op basis van een algoritme van Google een bepaalde relevantie hebben met de zoekwoord combinatie die in de zoekbalk is ingevoerd. Het algoritme is gebaseerd op een aantal factoren, zoals hoe vaak gebruikers in het verleden naar een term hebben gezocht.

Google Suggest voor zoekwoorden onderzoek

De Google Suggest resultaten zijn weergegeven in volgorde van populariteit, dus het is een handig hulpmiddel bij zoekwoordonderzoek.

Om de resultaten uit Google Suggest in een handig overzicht te krijgen, kun je Yoast Suggest of Übersuggest gebruiken. Beide tools verzamelen de data van Google Suggest en geven deze overzichtelijk weer.

Mitch Eelants Strategischmarketingplan.com

Mitch Eelants

Online marketing en marketingmodellen

Mitch Eelants begon zijn online avontuur met MarketingModellen.com. Hij wist grote hoeveelheden zoekverkeer te werven met zoekmachine optimalisatie. Nu specialiseert hij zichzelf in marketing analytics en neuromarketing. Plaats een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This