SEO BLOG

SEO blog tips voor iedereen die een blog gaat maken

SEO blogs trekken meer bezoek dan ooit tevoren. Daarom is een blog ook ideaal voor SEO content. Voor een succesvolle blog is het belangrijk om waardevolle artikelen te schrijven en dit constant te doen. Doordat er steeds nieuwe en actuele content wordt geschreven hebben bezoekers een reden om terug te komen.

Terugkerende bezoekers op jouw blog

Een waardevolle blog is een effectieve methode om het aantal terugkerende bezoekers te verhogen, omdat je geregeld SEO content plaatst die in potentie goed scoort bij zoekmachines. Dit maakt een blog een uitstekend hulpmiddel voor een content strategie. Een content strategie betreft een plan waarin staat welke acties je uitvoert om je website succesvol te maken.

Contentstrategie en bloggen

Een blog stelt je in staat content te schrijven waar de bezoeker behoefte aan heeft. Deze vorm van marketing wordt content marketing genoemd en vertaalt zich in een content strategie. Waardevolle informatie verhoogt de kans op interactie, waardoor je in het vervolg verfijnde artikelen kunt schrijven op basis van de ontvangen feedback. Vat je content strategie samen in een master content plan

Comments op je blog artikelen

Zorg dat je altijd reageert op reacties. Als het lastig is om te bepalen wat waardevolle content is voor de bezoekers van je website, dan is het verstandig van te voren mensen uit je doelgroep te benaderen.

Door dit proces te herhalen en te meten kun je steeds gerichter content schrijven. Zo zul je zien dat wanneer je gebruik maakt van social media, artikel steeds vaker worden gedeeld. Dit levert onder anderen nieuwe bezoekers op, verbetert de externe linkbuilding en verhoogt de autoriteit van je website. Het is daarom belangrijk dat je heldere richtlijnen en doelen opstelt. Optimaliseer ook bij een blog de SEO content van de artikelen.

Mitch Eelants Strategischmarketingplan.com

Mitch Eelants

Online marketing en marketingmodellen

Mitch Eelants begon zijn online avontuur met MarketingModellen.com. Hij wist grote hoeveelheden zoekverkeer te werven met zoekmachine optimalisatie. Nu specialiseert hij zichzelf in marketing analytics en neuromarketing. Plaats een reactie

4 Reacties

 1. Limobob

  Hallo Mitch, ik heb bij deze je tips dan ook meteen ter harte genomen en aan de slag gegaan voor https://www.limousine.nl/ Om te beginnen met een reactie op je Blog artikel zoals je mij dat leerde. Zoiets als dit bedoel je toch?

  Antwoord
 2. Dutch Blue

  Interessante blog en heldere omschrijving van de werking van SEO content. Ik ben het zeker met je eens dat blogs echt waardevolle informatie bevatten om mensen terug te laten komen op je website! Groetjes Joost

  Antwoord
 3. Learnit

  Kort maar krachtig artikel.

  Groetjes,
  Robert

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This