SEO VRIENDELIJKE URL'S

Houd je URL's schoon en geordend voor optimale resultaten in Google

De URL van een pagina speelt ook een belangrijke rol bij SEO. Een zogenaamde SEO vriendelijke URL is beter te begrijpen door zowel bezoekers als zoekmachines.

SEO onvriendelijke URL

Een voorbeeld van een onvriendelijke URL is: https://www.strategischmarketingplan.com/index.php?p=5070/

Soms leiden onvriendelijke URLs voor spiders voor problemen bij het indexeren van de website, omdat de code erg ingewikkeld is. Met behulp van een vriendelijke URL voorkom je problemen, waardoor zoekmachines je website sneller indexeren. Bovendien worden pagina’s met een vriendelijke URL hoger gewaardeerd door zoekmachines.

SEO vriendelijke URL

Een voorbeeld van een vriendelijke URL is:

 

Het is voor de bezoeker duidelijk waar die zich op de website bevindt. Het veranderen van de URL van de pagina is simpel. Ga in WordPress naar je pagina of bericht waarvan je de URL wilt aanpassen. Bovenaan het tekstvak staat de permalink en een knop om de slug aan te passen, zoals in de afbeelding hieronder zichtbaar is.

Zorg er altijd voor dat het trefwoord van je pagina of artikel in de URL staat, want hierdoor scoor je hoger in de zoekmachines.

Mitch Eelants Strategischmarketingplan.com

Mitch Eelants

Online marketing en marketingmodellen

Mitch Eelants begon zijn online avontuur met MarketingModellen.com. Hij wist grote hoeveelheden zoekverkeer te werven met zoekmachine optimalisatie. Nu specialiseert hij zichzelf in marketing analytics en neuromarketing. Plaats een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This