SEO WEBHOSTING

Welke hosting gebruik je voor je SEO website?

Zonder webhosting zal je site of webshop nooit online komen. Maar heb je er wel over nagedacht welke invloed goede webhosting op jouw zoekmachine optimalisatie kan hebben? Er zijn een aantal zaken belangrijk wanneer het gaat om de webhosting van je SEO website.

Belangrijk aan goede hosting

Een onderdeel van WordPress SEO wat vaak wordt vergeten is hosting. Je website wordt gehost via een server. Website hosting is direct van invloed op de laadtijd van je website. Wanneer de server langzaam is duurt het langer tot dat je website volledig geladen is. Zo kan ook de bouncerate omhoog gaan, omdat de gebruikerservaring afneemt. De laadtijd van je website is bepalend voor de ranking van je website in de zoekresultaten. Met een lage laadtijd scoor je dus beter in de zoekresultaten dan met een hoge laadtijd.

 

Snelheid van je webhosting controleren

Er zijn ook andere onderdelen die van invloed zijn op de laadtijd van je website. Met PageSpeed Insights van Google zie je hoe je pagina op deze onderdelen scoort en hoe je dit kan verbeteren. Wanneer de server overvol is kan er zelfs sprake zijn van downtime. Soms leidt dit tot een flinke daling in de organische zoekresultaten, omdat je website tijdelijk niet bereikbaar is. Met behulp van Pingdom kun je de uptime en downtime van je website bij houden. Zo zie je direct wanneer je server niet naar toebehoren functioneert.

Ik hoop je middels deze WordPress SEO handleiding inzicht te hebben gegeven in de basis onderdelen van WordPress. Ik hoor graag in een reactie wat jij aan deze content hebt gehad. Delen op social media mag uiteraard ook!

Mitch Eelants Strategischmarketingplan.com

Mitch Eelants

Online marketing en marketingmodellen

Mitch Eelants begon zijn online avontuur met MarketingModellen.com. Hij wist grote hoeveelheden zoekverkeer te werven met zoekmachine optimalisatie. Nu specialiseert hij zichzelf in marketing analytics en neuromarketing. Plaats een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This