SEO HYPERLINKS

Gebruik hyperlinks op de juiste manier en ontvang een hogere waardering in Google

SEO hyperlinks zijn een essentieel onderdeel voor het verkrijgen van posities in Google. De zoekmachine gigant ontwikkeld snel met technologieën die foute links van eerlijke links kunnen onderscheiden. Wat moet je wel en wat moet je niet doen als het gaat om SEO links?

Wat zijn hyperlinks?

Hyperlinks zijn verwijzingen tussen webdocumenten. Hyperlinks zijn essentieel voor internet zoekmachines zoals Google. Zoekmachines gebruiken hyperlinks als goedkeuringen voor webpagina’s. Eveneens gebruiken zoekmachines de verwijzingen om nieuwe webdocumenten te vinden.

Soorten hyperlinks

Er bestaan twee soorten links, externe links en interne links. Het verkrijgen van interne en externe links bevordert de vindbaarheid van de website. Google indexeert het internet namelijk door middel van links. Iedere link die een pagina ontvangt wordt beschouwt als een goedkeuring voor die pagina.

Externe links

Zoekmachines waarderen externe links meer dan interne links voor de ranking van een website. Externe links geven de populariteit van een website weer. Met goede externe links straalt je website autoriteit uit. Doordat andere websites met veel autoriteit een externe link naar jouw website plaatsen, vermoeden zoekmachines dat er een bepaalde relevantie tussen de twee websites is. Google telt externe links zwaar mee in SEO. Ook wanneer je externe links op een ‘illegale’ manier vergaart.

Benut je netwerk voor externe links. Kijk welke websites je nog meer beheert of kent, zoals social media profielen of actiesites. Tegenwoordig beschikken de meeste bedrijven over Twitter, Google+, Facebook of LinkedIn. Gebruik deze netwerken voor het opbouwen van externe links. Link bijvoorbeeld via de beschrijving of footer van een andere website, want ook dat draagt bij aan een betere ranking in zoekmachines. Naast het netwerk dat je zelf beheert, kun je ook andere aanmoedigen om links te plaatsen.

Via social media kun je zeer gemakkelijk bezoekers aanmoedigen om links te delen met vrienden. Geef mensen de mogelijkheid pagina’s te delen op social media met behulp van deelknoppen, zoals deze pagina gebruik maakt van de volgende knoppen. Neem in updates en berichten op social media geregeld links op naar de eigen website. Iedere keer wanneer iemand een update op social media deelt, levert dit een nieuwe externe link op. Het is dus belangrijk dat je content plaatst die mensen willen delen, zodat je men minder hoeft te motiveren.

Interne links vormen een routebeschrijving voor zoekmachines. Een goede structuur van interne links bieden spiders van zoekmachines een goede hiërarchie. Met interne links kun je aangeven welke pagina’s op de website van meer belang zijn dan andere pagina’s op de website. Dit kan door links op een gestructureerde manier op de website te plaatsen. Zo hebben links vanaf de homepage hebben vaak de meeste waarde. Links vanaf die gelinkte pagina’s hebben net wat minder waarde dan die op de homepage. In veel gevallen is dit echter niet het geval, omdat bepaalde pagina’s vaak hoger scoren in zoekmachines dan de homepage. In deze gevallen kunnen links vanaf dat soort pagina’s waardevoller zijn dan vanaf de homepage.

Het aantal stappen naar een bepaalde pagina vanaf de homepage en het aantal links naar die pagina bepalen samen in grote mate de waarde van die pagina in zoekmachines. Hierdoor zie je dat steeds meer websites hun footer uitbreiden op de homepage om te verwijzen naar belangrijke pagina’s op de website. De footer lijkt op een soort HTML sitemap, maar dan geïntegreerd op de homepage. Beperk het aantal links, omdat links op een pagina minder worden gewaardeerd naar mate er meerdere links op een pagina aanwezig zijn. Dit geldt voor interne links en externe links.

Werk met beschrijvingen in je links. Zoekmachines verwachten dat de linktekst verwijst naar het onderwerp waar naar gelinkt wordt. Gebruik dus niet de tekst ‘klik hier’ voor het linken. Link ook af en toe naar externe websites de relevant zijn voor jouw pagina. Gebruik het volledige pad voor interne links, want dit is weer belangrijk voor de hiërarchie van de website. Een onvolledig pad is /quick-scan-organisatie/. Een voorbeeld van een volledig pad is https://www.strategischmarketingplan.com/7-stappen/quick-scan-organisatie/. Tot slot is het belangrijk doorlinkscripts te vermijden, want directe links worden hoger gewaardeerd door zoekmachines.

Mitch Eelants Strategischmarketingplan.com

Mitch Eelants

Online marketing en marketingmodellen

Mitch Eelants begon zijn online avontuur met MarketingModellen.com. Hij wist grote hoeveelheden zoekverkeer te werven met zoekmachine optimalisatie. Nu specialiseert hij zichzelf in marketing analytics en neuromarketing. Plaats een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This