OVER ONS

Het verhaal achter StrategischMarketingPlan.com

Strategischmarketingplan.com is uitgegroeid tot het grootste platform van Nederland in zijn soort. Sinds de zomer van 2012 zitten we midden in dit online avontuur. Met een nieuw hoofdstuk in het verschiet, dat de titel ‘Een internationaal broertje’ zal gaan dragen.

Waar we voor staan

“Marketing niet alleen belijden maar vooral DOEN!” sprak één van mijn eerste klanten lovend in een recensie over mijn eerste product. Ik werkte toen nog alleen. Een downloadbare tool-kit voor het samenstellen van marketingmodellen. Ik was zo onder de indruk van deze pakkende uitspraak dat het sindsdien het credo is geworden voor alles wat we doen.

Marketing niet alleen belijden maar vooral DOEN!

Als je niet direct de slag kunt maken naar actie is alles wat gezegd wordt zinloos. Deze waarde zullen we dan ook nooit verliezen in onze producten.

Wat we daarvoor doen

De marketing activiteiten die we gebruiken om onze eigen producten te verkopen zijn altijd gebaseerd op permissie! De kans is groot dat je hier terecht bent gekomen via google. Niet omdat wij jou gevonden hebben, maar omdat jij ons hebt gevonden. Jij nam het initiatief, jij DOET!

We hebben een broertje dood aan wollige marketing taal die niet tot actie leidt. Het moet sturen naar een actiepunt of marketing-systeem. Ook in onze producten is dat terug te zien. Onze tools leiden altijd tot actie, een punt van DOEN!

Wat we al gedaan hebben

Terug kijken naar de historie van je onderneming geeft je de mogelijkheid om een rode draad te identificeren. Als je deze rode draad vervolgens doortrekt naar de toekomst geeft het sturing bij het ontwikkelen van doelstellingen. Waarom zouden we deze historie voor onszelf houden als we het kunnen delen met de gebruikers van StrategischMarketingPlan.com? Zie hieronder de hoogtepunten in ons bestaan gerangschikt per jaar.

2016

Integratie van MarketingModellen.com

Sinds het begin van MarketingModellen.com in 2014 is er al een goede relatie tussen de twee platformen. MarketingModellen.com is begonnen als spin-off van StrategischMarketingPlan.com waarbij Mitch Eelants het platform in slechts twee jaar tijd naar een substantieel bezoekersaantal heeft gebracht.

Al in februari van 2016 is MarketingModellen.com aangekocht om de posities in Google op het ‘marketing strategisch’-veld te versterken. Sinds september van dit jaar is de integratie van de twee platformen een feit. Met de integratie zijn de resultaten van organisch zoekverkeer uit Google cumulatief met 20% gestegen. De aankoop van MarketingModellen.com draagt bij aan de ambitie om een grootschalige kennisbank te vormen omtrent het onderwerp marketingstrategie en het marketingplan.

StrategischMarketingPlan.com 3.0

Januari en februari stonden helemaal in het teken van een grote update. Achter de schermen spraken we over 3.0 omdat het de derde keer is dat we zo grootschalig het platform verbeteren. De grootste zichtbare verbetering is het design.

Wouter Klöpping heeft halverwege 2015 de eerste stap gezet voor versie 3.0 door na te denken hoe design de content kan ondersteunen.

De grootste verbetering binnen versie 3.0 is terug te vinden in een groot scala aan nieuwe functionaliteit. Zo zijn er verbeteringen doorgevoerd ten behoeve van; navigeren, email optin, inlog-omgeving, comment systeem en SEO.

SEO opleiding

Maar er gebeurde meer in 2016. Een andere grote klapper van dit jaar is de lancering van de SEO opleiding. Voordat we begonnen met de opnames van het studie-materiaal was onze doelstelling duidelijk:

De meest actuele en complete SEO opleiding van Nederland en België maken

Het resultaat mag er zijn! Vijf modules waarin Jerome zijn 10-jaar ervaring met SEO doorneemt. Sinds mei 2016 hebben de eerste klanten toegang tot de leer-omgeving en horen we enthousiaste verhalen van ze. Bekijk de SEO opleiding zelf eens.

2015

Focus een beetje kwijt

Eerlijk is eerlijk. 2015 was een jaar waarin we op zoek zijn geweest naar de juiste focus voor StrategischMarketingPlan.com. We verzaakte teveel in staf-activiteiten die niet direct zorgen voor meer omzet. Soms moet je even aan de lijven ondervinden wat je omzet-activiteiten zijn om je vervolgens daar op te focussen.

MarketingBright

1 januari van dat jaar is MarketingBright.com live gegaan. Hiermee trapte we in een bekende valkuil voor vele ondernemers. We verlegde onze volledige focus op dit nieuwe, sexy, spannende, internationale project. Maar we vergaten daarbij dat onze bestaande business (StrategischMarketingPlan.com) ook nog werk nodig had en dat onze bestaande business wel voor de centen zorgde.

MarketingBright bestaat nog steeds en we geloven nog steeds dat we daar in de toekomst iets moois van gaan maken. Maar wel wanneer de tijd daarvoor rijp is.

Focus terug gevonden

Gelukkig lieten we dit latente marketing-probleem niet links liggen en zijn we opnieuw vanuit een strategisch niveau naar de organisatie gaan kijken.

Dat is wat veel bedrijven wat vaker moeten doen, even een niveautje hoger (strategisch niveau) kijken naar de organisatie om orde op zaken te stellen.

2014
 • januari Samen met Mangoest ontwikkelen we handige tools voor marketingstrategie.
 • juni Het blijft een risico maar ik waag het erop en neem ontslag bij KPN
 • zomer Opnieuw pak ik de zomer aan om flink te knallen. Dit keer aan marketingstrategie kennisplein 2.0. Een fikse verbeterslag van het toenmalige kennisplein.
 • oktober Ik herzie de huidige publieke content op Strategischmarketingplan.com en ontwikkel de SMP-methode.
2013
 • januari Vanwege persoonlijke omstandigheden en omdat het financieel tegenzit, ben ik genoodzaakt om een bijbaantje te nemen. Ik ga voor 20 uur in de week als telefoonverkoper bij KPN aan de slag.
 • zomer Een zomer lang werk ik aan een nieuw product voor Strategischmarketingplan.com een inlog-omgeving voor marketing professionals.
 • juni Samen met een bevriend bedrijf Mangoest verhuis ik naar een nieuwe (professionele) kantoorruimte, de Incubator in Breda. Een mooie nieuwe tijd breekt aan.
 • oktober Het marketingstrategie kennisplein is af (inmiddels is het kennisplein verder ontwikkeld in versie 2.0)
2012
 • april Tijdens het schrijven van een strategisch marketingplan voor een partner van Microsoft ontstaat het idee om dit proces toegankelijk te maken voor meer mensen.
 • 1 mei Op dag van de arbeid in 2012 schrijf ik mij in bij de KvK
 • zomer Ik werk een zomer lang vanuit mijn oude slaapkamer bij mijn ouders. In oktober 2014 schreef ik deze blogpost over die zomer.
 • september In 48 uur tijd pakt Strategischmarketingplan.com een nummer 1 positie in Google nadat de website live is. Dit geeft het vertrouwen dat er wel degelijk behoefte is.

Ons team

Marijn Mulders

Marijn Mulders

Auteur

Marijn Mulders is oprichter van Tolo Branca en expert op het gebied van Business Model Generation en Business Model You. Hij is auteur van o.a. het boek ‘101 Management Modellen’, uitgegeven door Noordhoff Uitgevers. Daarbuiten schreef hij Business Model You, Klantgericht Organiseren, 75 Management Kengetallen, 75 Managementmodellen.

Delia van der Stek

Delia van der Stek

Auteur

Marketing in begrijpelijke taal, met alledaagse voorbeelden verduidelijken. Dat is mijn doel. Het is een uitdaging om lastige onderwerpen voor meer mensen toegankelijk te maken. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van mijn artikelen als ik aan het schrijven ervan.

Jerome Knoot

Jerome Knoot

Auteur en eigenaar

Sinds 2012 werk ik aan de ontwikkeling van deze SMP-methode. “Marketing toegankelijk voor iedereen” dat is mijn doel. Het Marketingstrategie Kennisplein vervult hierin de belangrijkste rol. Met e-learnings en slimme hulpmiddelen is jouw commerciële ambitie binnen handbereik. Bekijk het Kennisplein →

Wouter Klöpping

Wouter Klöpping

Designer

Design en inhoud zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Dat snapt Wouter maar al te goed. Hij staat dan ook aan de wieg van het design waarmee Strategischmarketingplan.com zich onderscheidt. Clean en in harmonie met de inhoud maar speels genoeg om uit te dagen.

Mitch Eelants

Mitch Eelants

Auteur

Na zijn stage is hij niet meer vertrokken. Leergierig en ambitieus heeft hij MarketingModellen.com naar een succes getild. Nu ontwikkeld hij zich verder als auteur voor Strategischmarketingplan.com naast zijn studie Neuro Marketing aan de Universiteit van Tilburg.

Reacties en contact

We horen graag van jou! Laat hieronder een reactie achter. Gebruik je liever het contact-formulier, dan mag dat natuurlijk ook.

2 Reacties

 1. Ronny Diricx

  Beste Jerome,

  Ben Ronny Diricx, uit Belgie, Antwerpen.
  Al jaren actief in verkoop & marketing. Onder andere prof marketing aan Hogeschool Brussel & Gent.

  Zag vanmorgen je website voor het eerst.
  Wil je feliciteren met de inhoud van je strategisch marketing plan. Dit is één van de weinige keren dat het op deze eenvoudige en gebalde manier gepresenteerd wordt.

  Vraag : welke zijn je services ?
  Doe je ook iets omtrent ‘verkoop’ en ‘customer service’ ?

  Mocht je ooit naar samenwerking zoeken in Belgie, mag je me altijd contacteren.

  Groeten,

  Ronny

  Antwoord
  • Jerome Knoot

   Beste Ronny,

   Bijzonder bedankt voor dit mooie compliment. Het is mijn streven om marketingstrategie voor een groot publiek toegankelijk te maken. Het doet mij dan ook deugt om te horen dat de eenvoud en gebalde manier van presenteren jou opgevallen zijn.

   Waar ik veel informatie openbaar maak, omdat marketing mij nauw aan het hart ligt, bied ik ook tools en hulpmiddelen om marketing planning en activiteiten eenvoudig te ontplooien.

   Via deze link kun je kennis maken met het Marketing Kennisplein.

   Graag tot nader contact!

   Vriendelijke groet,

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *